Over Troostkussens

Het idee voor Troostkussens is ontstaan nadat ik verschillende vragen kreeg om kussens te maken voor mensen in moeilijke omstandigheden.

Een jong meisje waarvan de ouders waren gescheiden wilde graag twee kussens hebben, een met de foto van mama er op en een met de foto van papa erop. Daar wilde ze graag de tekst "altijd dichtbij" op gedrukt hebben. Haar gedachte was als ik dan verdrietig ben kan ik dit kussen knuffelen en heb ik papa of mama altijd dichtbij. Iets wat voor dit jonge meisje erg belangrijk is.

Vervolgens werd mij gevraagd naar iets om een jonge dame die zowel haar vader als moeder was verloren een soort van troost te bieden. Ook in dit geval werd gekozen voor een kussen die aan beide kanten is bedrukt. Een kant voor moeder en een kant voor vader.

Het gevoel om even iets lekker tegen je aan te kunnen pakken terwijl je een moeilijke fase door gaat doet een mens enorm goed.

Troostkussens zijn er voor alle omstandigheden, voor elk verdriet en naast de standaard producten die je in de webshop vindt ook naar wens te ontwerpen.

Troostkussens

In juni 2020 ben ik begonnen met Troostkussens omdat het overlijden van een dierbare een heftige en verwarrende gebeurtenis is. Verdriet overheerst en in je verdriet kun je niet altijd de troost krijgen of bieden waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Soms is het net die ene knuffel die we nodig hebben maar niet kunnen krijgen omdat een dierbaar persoon er niet meer is. Hoe fijn is het dan om een speciaal troostkussen even lekker tegen je aan te kunnen pakken?

Troostkussens maakt verschillende soorten kussens die steun en troost geven in tijden van verlies en verdriet.

Door de lieve en zachte uitstraling is het troostkussen een liefdevolle uiting van steun aan de rouwende. Geef een troostkussen cadeau aan iemand die het moeilijk heeft, en laat hen merken dat je met je hart bij hen bent. 

Steun in tijden van rouw

Er zijn al begrafenisondernemers die werken met het troostkussen. Tijdens het verwerken van verlies is het een steun, voor zowel kinderen als volwassenen. Het troostkussen is lekker groot en je houdt het prettig in je armen.

Het kussen wordt geleverd inclusief binnenkussen en de kussenhoes kan in de wasmachine gewassen worden.

Verlies huisdier

Naast het verlies van een dierbaar persoon is het verlies van een huisdier ook een zeer ingrijpende gebeurtenis. Voor de meeste mensen is hun huisdier onderdeel van het gezin en het gemis minstens zo groot als bij het verlies van een dierbaar persoon.

Ook in dit geval kan Troostkussens een mooi troost- of herinneringskussen maken.

Rechtstreeks verzenden

Troostkussens kan een kussen rechtstreeks voor u verzenden. Wij doen er dan voor u een kaartje bij met een persoonlijke boodschap. Deze boodschap kunt u tijdens uw bestelling invoeren in het opmerkingenveld. Hier kunt u tevens een afwijkend afleveradres opgeven.